Hrvatski radio

Radio Pula

Mirna nedjelja u Istri, uživanje u suncu

17.05.2020.

16:21

Autor: HRT

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / -

U Istri ni danas nema novooboljelih od koronavirusa. U Priopćenju naš županijski Stožer Civilne zaštite ističe da je unutar 24 sata ispitano 92 uzoraka brisa i da su svi bili negativni na koronavirus. Na ispitivanju je 9 novih uzoraka brisa, rezultati slijede sutra.

zemlji su danas dvije novooboljele osobe i to u Koprivničko-križevačkoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Evo i malo statistike - Do sada je testirano 53877 osoba, od toga 1019 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih ima 7 manje, što znači da je 130 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 1936, što je 23-oje novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 728 otpušteno iz bolnice, a doma su ozdravile 1172-ije osobe. U posljednja 24 sata, na sreću, nitko od oboljelih nije umro; tako da se ukupan broj umrlih zadržao na 95. U danima bez novooboljelih rekorderi su Ličko-senjska županija koja 29. dan nema novooboljelih; u Međimurskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva već 33 dana, a 32 su dana prošla otkako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zabilježen novi slučaj virusa COVID-19. Među ovim županijama bila bi i Istra da nam se proteklog vikenda nije dogodila korona u Rovinju, gdje je obolio bračni par nakon dolaska iz inozemstva.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

5. Pula Marathon

Pula Marathon

prije

3 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK