Hrvatski radio

Radio Pula

12:19 / 06.06.2022.

Autor: HRT

Mjesec ponosa u Puli

Mjesec ponosa - vizual

Mjesec ponosa - vizual

Foto: Eva Badanjak / ustupljena fotografija

Udruga Proces obilježit će Mjesec ponosa otvorenjem izložbe #VolimTeBezAli autora Benjamina Strikea u ponedjeljak 6. lipnja u Dnevnom boravku Rojca, koncertom bendova „U pol' 9 kod Sabe“ i „Ti, ja i moja mama“ u srijedu 15. lipnja u unutrašnjem dvorištu Rojca te neformalnim druženjima za sve pripadnike LGBTIQ+ zajednice i sve one koji LGBTIQ+ zajednicu podržavaju.

Događanja se održavaju u sklopu cjelogodišnje manifestacije „Proces 2022.“ kojom udruga Proces senzibilizira šire društvo s problemima LGBTIQ+ zajednice koristeći umjetnost kao alat za ostvarivanje promjena. 


Na prvom događanju ugostit će fotografa, aktivista i socijalnog radnika Benjamina Strikea i njegov fotografski projekt „#VolimTeBezAli“. Projekt obuhvaća seriju od 10 portretnih fotografija roditelja LGBT djece koje prati i popratna priča o tome kako su saznali za seksualnu orijentaciju svoje djece, kako su reagirali, što sada čine da olakšaju ili poboljšaju život svog djeteta te na koje su se načine aktivirali na području LGBT prava. 


Grad Pula se ponovno pridružio udruzi Proces u obilježavanju Mjeseca ponosa isticanjem zastave LGBTIQ+ ponosa na Gradskoj vijećnici.

Istaknuta zastava LGBTIQ+ zajednice u Puli

Istaknuta zastava LGBTIQ+ zajednice u Puli

Foto: Proces / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.