Hrvatski radio

Radio Pula

Mladi istarski sportaši ponovno ostvarili veliki uspjeh

14.03.2018.

13:50

Autor: Jana Radić

(foto:Igor Kralj/Pixsell)

(foto:Igor Kralj/Pixsell)

Foto: - / -

Mladi istarski sportaši ponovno su zabilježili hvalevrijedan uspjeh. Kickboxeri trenera Edija Viškovića iz pulskoga kluba Planet sport proglašeni su najboljim mladim hrvatskim natjecateljima u tatami disciplinama za proteklu godinu.

Osamnaestogodišnja Elizabeta Crnković bila je zlatna na Europskom prvenstvu, a sa svjetskih kupova donijela je dvije zlatne i jednu brončanu medalju. " U ovom sportu sam od neke desete godine, to je zahvaljujući mojem tati jer sam uvijek s njim gledala akcijske filmove sa Jacki Chanom i Bruce Leeom, i onda mi se to nekako svidjelo. Tata je znao trenera bili su stari prijatelji, i odveo me na trening,  meni se to svidjelo i ostala sam", kaže Elizabeta Crnković.

Uspješnu proteklu godinu imao je i šesnaestogodišnji Marko Džin i on je proglašen najboljim mladim natjecateljem u tatami disciplinama. " Tijekom godine bilo je puno svjetskih i europskih prvenstava na kojima sam bio vrlo uspješan i na kraju sam obilježio 2017. svojim nastupom na europskom prvenstvu sa tri zlata, dvije pojedinačno i jednu u timu", pojašnjava Marko Džin.

Kickbox kombinira više bazičnih sportova poput karatea, tekwandoa, boksa i budokaia. Ima čak sedam disciplina.
Edi Višković trener KBK Planet sport Pula pojašnjava kako su te discipline primjerice point fightinga, light kontakta i  to je ono u glavnom čega se mi držimo i koji su nam primarni sportovi, onda se sastoji od full kontakta, K1, od muzičkih formi, od low kicka i kick lighta, kaže Višković.

Kickbox klub Planet sport može se pohvaliti brojnim medaljama i vodećim mjestima na svjetskim rang ljestvicama. To ne čudi jer Pula ima dugu tradiciju u borilačkim sportovima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.