Hrvatski radio

Radio Pula

"Mladi za mlade" ugodno iznenadili najmlađe Kaštelirce

17.05.2021.

14:41

Autor: Tomislav Šikić

Foto: "Mladi za mlade"/ustupljena fotografija

Foto: "Mladi za mlade"/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Članovi udruge "Mladi za mlade" iz Kaštelira organizirali su posjet Papago Parku Croatia u Červaru za djecu tamošnjega vrtića. Mališani su prethodno ukrasili kućice za ptice koje su tom prigodom postavili na Vrbanovici.

Članovi Udruge predali su djeci kaštelirskog vrtića i jaslica kućice za ptice te materijal potreban za njihovo ukrašavanje kao i dodatni materijal koji im je potreban u svakodnevnim vrtićkim aktivnostima.
 
Svako dijete u vrtiću i jaslicama dobilo je po jednu kućicu za ptice koje su za vrijeme boravka u vrtiću i jaslicama ukrasili te odnijeli kućama za uspomenu.
 
Svaka vrtićka grupa te grupa djece u jaslicama dobila je po dvije velike kućice za ptice koje su ukrasili za Udrugu "Mladi za sve" te po završetku ukrašavanja, predali su ih Udruzi kako bi ih svi zajedno postavili na Vrbanovici.
 
Učinili su to na Svjetski dan ptica selica koji se obilježava 8 svibnja kako bi se potaknula svijest građana o potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa. 
 
Potaknuti mišljenjem kako je uistinu važno brinuti o pticama selicama koje godišnje dva puta prelete više tisuća kilometara, osnivači udruge "Mladi za sve" organizirali su toga dana besplatan posjet Papago Park Croatia u Červaru.
 
Podijeljeni u tri skupine, mališani su razgledali park koji je dom više od 200 ptica, pripadnica 30 različitih vrsta koje su u Červar došle iz cijelog svijeta. 
 
Djeca su uživala u otkrivanju novih informacija odakle ptice dolaze, koliko dugo žive, koliko su velike i koliko ptića godišnje mogu odgojiti. Najviše ih je oduševio ptičji pjev i njihovo šareno perje. Posebno iznenađenje djelatnika Papago Parka bilo je slikanje s velikom papigom koja je ponosno pozirala na ruci svakog djeteta, ali i roditelja te osnivača udruge. 
 
Po završetku razgleda Papago Parka, djeca su se s roditeljima i osnivačima udruge uputila na Vrbanovicu kako bi zajedno pažljivo postavili prethodno ukrašene kućice na stabla. 
 
Osnivači udruge su uz pomoć sponzora osigurali grickalice, slatkiše i sokiće za dječicu te uz nekoliko dječjih pjesama i sportskih aktivnosti obilježili u najljepšem tonu Svjetski dan ptica selica. 
 
 
Foto: "Mladi za mlade"/ustupljena fotografija

Foto: "Mladi za mlade"/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.