Hrvatski radio

Radio Pula

16:52 / 04.02.2021.

Autor: Tomislav Šikić

"Moje malo misto - nezavisni za Vodnjan"

Foto: kolaž/Pixabay

Foto: kolaž/Pixabay

Foto: - / -

Građanska inicijativa s područja Vodnjana koja se okupila s namjerom da izađe na iduće lokalne izborima nezadovoljna stanjem u tom gradu, posebice bespravnom gradnjom, predstavila se na Narodnom trgu.

Koordinator inicijative Denis Sgagliardi rekao je da svakidašnji život dokazuje da su mnogi građani s područja Vodnjana nezadovoljni aktualnom životnom situacijom.

Inicijativa zasad okuplja tridesetak osoba koje su, kako ističe, "voljne aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti toga grada i koje imaju "viziju učiniti Vodnjanštinu dostojnu ljudi koji tu žive".

- Smatramo da su grad Vodnjan i cijelo ovo područje zapostavljeni te da se ovim gradom ne upravlja dobro. Kao potvrda tome je i činjenica kako samo na području Vodnjana ima više od tri tisuće bespravnih gradnji - istaknuo je Sgagliardi.

Inicijativa traži veću transparentnost u radu gradske uprave, zaštitu okoliša i borbu protiv bespravne gradnje, revitalizaciju starogradske jezgre, uravnotežen i realan proračun, komunalnu uređenost u svakom naselju te dostupnost vode u svim dijelovima Vodnjanštine.

Sgagliardi je pozvao sve istomišljenike koji su, kako je rekao, "voljni konstruktivno sudjelovati u kreiranju politike grada" da se uključe u tu inicijativu kako bi se stvorio savez za bolju Vodnjanštinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.