Hrvatski radio

Radio Pula

Motovun ovog vikenda u znaku terana i tartufa

20.10.2017.

10:17

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi se produžila turistička sezona i privuklo goste u posezni, Istra je ove jeseni mjesto održavanja raznih manifestacija. Tako je Motovun ovog vikenda u znaku 8. Festivala terana i tartufa, delicija prepoznatljivih za taj kraj i u kojima će uživati tisuće domaćih i stranih posjetitelja.

U Motovunu turistička sezona traje više od 10 mjeseci pa se za to mjesto u središnjem dijelu Istre može reći da je stvorilo uvjete za toliko željeni cjelogodišnji turizam. Jedna od manifestacija koja tome pridonosi je i Festival terana i tartufa koji traje danas i sutra. Motovun je poznat po tartufima, Motovunska šuma najveće je stanište bijelog tartufa, a zahvaljujući mnogim vinogradima mjesto je poznato i po vinu teranu. Svrha manifestacije je stoga, kaže načelnik Motovuna Tomislav Pahović spojiti turizam i poljoprivredu.

Sutra će se pak, u sklopu Festivala terna i tartufa, prvi put održati Teran Motovun off road party, kaže Pahović.

Festival terana i tartufa danas traje do 20 sati. U sklopu Festivala održava se i bogat popratni program poput radionice tjestenine te likovne kolonije na kojoj izlaže desetak priznatih umjetnika iz naše zemlje te Italije i Slovenije. U Motovunu su se potrudili da osiguraju i bogat glazbeni program sve kako bi i u listopadu zadržali i prvukli što više gostiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.