Hrvatski radio

Radio Pula

Muškarac koji je prijetio škarama prijavljen za 15 kaznenih djela

10.12.2020.

11:31

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Djelatnici Sektora kriminalističke policije PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvadesettrogodišnjim hrvatskim državljaninom koji je u centru Pule građanima i policijskim službenicima prijetio škarama te su ga prijavili zbog sumnje da je počinio 15 kaznenih djela.

Mladića se tereti da je počinio pet kaznenih djela prijetnje, tri kaznena djela teško ubojstvo (u pokušaju), kazneno djelo oštećenje tuđe stvari i kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari (u pokušaju).

Osumnjičen je da je 7. prosinca oko 16.30 sati oštetio metalne šipke koje služe kao zaštita i samovoljno napustio zdravstvenu ustanovu, nakon čega je u Kumičićevoj ulici pokušao protupravno oduzeti automobil tridesetpetogodišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine. Potom je škarama koje prethodno uzeo u jednom trgovačkom obrtu, napao i pokušao usmrtiti pedesetpetogodišnjeg prolaznika u Veronskoj ulici i sedamdesetsedmogodišnjeg muškarca u Flanatičkoj ulici, kao i jednu od policijskih službenica koja se od njega obranila policijskom palicom. Na Trgu Portarata prilikom policijskog postupanja prijetio je smrću dvjema policijskim službenicama koje su nad njim primijenile sredstva prisile, a nakon toga je prijetio trojici policijskih službenika u policijskoj postaji.

Osim za navedena kaznena djela, mladić je prijavljen i za tri kaznena djela prijetnje i dva kaznena djela napada na službenu osobu, koja je počinio 27. studenoga u stanu u Eufrazijevoj ulici u Poreču. Tada je trojici policijskih službenika koji su došli po pozivu zbog njegovog agresivnog ponašanja prijetio smrću te je jednog policijskog službenika udario rukom u glavu, a drugog nogom u trbuh, nakon čega su ga policijski službenici svladali. U događaju su policijski službenici lakše ozlijeđeni, a mladić je tada smješten u zdravstvenu ustanovu, iz koje se samovoljno udaljio 7. prosinca, kada je počinio druga kaznena djela za koja ga se tereti.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja 9. prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.