Hrvatski radio

Radio Pula

Muzil na natječaj za turistički kompleks - odlučilo Gradsko vijeće

30.07.2015.

17:08

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradsko vijeće Pule dalo je suglasnost državi za raspisivanje natječaja za područje bivšeg vojnog kompleksa Muzil, koji će postati veliki turistički kompleks.

Protiv toga su već godinama pulska oporba koja nije poduprla odluku, ali i građanske udruge koje su danas organizirale prosvjed protiv privatizacije Muzila. Suglasnost za raspisivanje natječaja kojim se područje Muzila planira dati u zakup na 99 godina prihvatilo je 13-ero vijećnika, dok ih je 8 bilo protiv.

Inače na području Muzila planira se izgraditi golf igralište s 18 rupa, 2 tisuće 300 kreveta u hotelima 4 i 5 zvjezdica, marina i popratni sadržaji. I dok vladajući vjeruju u razvoj i otvaranje radnih mjesta na tom području, građanske udruge smatraju da se ovako važne odluke ne bi smjele donositi po ljeti, da je rok zakupa predugačak, a i 72 posto građana se u istraživanju izjsanilo da Puljani trebaju odlučivati o sudbini tog područja.

Građanske udruge u Puli protive se da se o tako važnome projektu odlučuje ljeti, dok traju godišnji odmori, kada je pozornost građana manja. Stoga su i pola sata prije početka sjednice Gradskoga vijeća ispred vijećnice održali prosvjed protiv privatizacije Muzila, a koji je organizirala udruga Volim Pulu.

U nastavku možete poslušati izjave predsjednice Zelene Istre i predstavnice udruge Volim Pulu Dušice Radojčić i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.