Hrvatski radio

Radio Pula

Na Booktigi prikupljeno više od 13 tisuća kuna

13.09.2021.

17:17

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Gradska knjižnica poreč/ustupljena fotografija

Foto: Gradska knjižnica poreč/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Nakon 4 dana programa, prodajnog sajma, gostujućih antikvarijata, književnih susreta, predstavljanja knjiga i slikovnice, aukcije raritetnih izdanja, dodjele čitateljske Nagrade, kreativne radionice, kamishibai predstava, Gradska knjižnica Poreč u subotu, 11. rujna zaključila je 14. BOOKtigu.

BOOKtiga je u Poreč dovela brojna imena hrvatske književne scene. Svoje su nove knjige za djecu i mlade predstavili književnici Damir HoykaIvana Šojat i Nikolina Majnolović Vračar, a Stanislav i Klasja Habjan održali su performans i radionicu. Večernja su događanja svojim gostovanjem obogatili Zoran FerićBenjamin Edgard i Julien Renault te Siniša Škarica i Đorđe Matić. Program su ove godine izvrsnim nastupima upotpunili i učenici, mali gaito pripovjedači iz OŠ Tar – Vabriga i OŠ Jože Šurana Višnjan uz podršku antikvara Roka Glavana.

Ove godine dodijeljena je dvanaesta po redu Nagrada BOOKtiga laureatkinji Marini Vujčić za njezin roman "Pedeset cigareta za Elenu" koji je bio najčitaniji roman u svim istarskim knjižnicama u protekloj godini. U ime pokrovitelja Istarske županije, Nagradu je uručio pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, a pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Održana je peta po redu  dobrotvorna aukcija knjiga i tiskovina u Istri "Udomi knjigu” nastala iu suradnji antikvarijata Glavan iz Ljubljane i riječkog Malog nebodera.

Na BOOKtižinu, knjižnom sajmu Festivala te na webBOOKtižinu, na kojem će zainteresirani i dalje moći kupovati knjige po cijeni od 10 kuna, prikupljeno je 13.049,00 kuna. Prihod će biti usmjeren za realizaciju novih projekata Gradske knjižnice Poreč. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.