Hrvatski radio

Radio Pula

Na Danima hrvatskog turizma prestižna priznanja stigla i u Istru

27.10.2017.

08:46

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom dodjelom Top deset nagrada hrvatskog turizma sinoć su u Malom Lošinju završeni ovogodišnji Dani turizma. Destinacija godine je Split, turistički događaj Špancir fest, kulturno-turistička atrakcija Kneževa plača u Zadru. Prestižne su nagrade stigle u i Istarsku županiju.

Godišnju nagradu Anton Štifanić na Danima hrvatskog turizma dobio je umirovljeni koordinator Jadrolinije za splitsko područje Ante Mrvica, a nagradu za životno djelo dugogodišnji čelnik HTZ-a Niko Bulić.

Priznanje za najuspješniju destinaciju za ljetni odmorišni turizam dobio je grad Rovinj. Među nagrađenima je i rovinjska Maistra koja ima najbolji hotel u kategoriji pet zvjezdica Monte Mulini, dok je nagradu Čovjek - ključ uspjeha dobio istarski sommelier Filip Savić.

U kategoriji hotela s četiri zvjezdice najboljim hotelom proglašen je Valamar Diamant iz Poreča, najbolji veliki kamp je Valmarova Lanterna dok je Valamar Girandella Resort u Rapcu proglašen hotelskom investicijom godine. U kategoriji za obiteljski odmor Valamar je imao dvije nominacije - Valamar Isabella Island Resort koji je osvojio prvo mjesto i Valamar Club Tamaris kojem je pripalo treće mjesto.

 Najbolja velika turistička agencija u 2017. pulski je Uniline.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.