Hrvatski radio

Radio Pula

Na FET-u predstavljeni programski studiji za 21. stoljeće

14.06.2019.

19:23

Autor: Tatjana Kaštelan

Na FET-u predstavljeni studijski programi za 21. stoljeće (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Na FET-u predstavljeni studijski programi za 21. stoljeće (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' predstavljeni su novi inovativni studijski programi koji prate izazove tržišta i usmjereni su suradnji s gospodarskim sektorom. Izrađeni su po uzoru na najbolju svjetsku praksu u čijem je središtu razvoj vještina za 21. stoljeće.

U izradi studijskih programa FET-a sudjelovali su Županijska gospodarska komora Pula, brojni gospodarstvenici te partnerska društva. Tako se otvaraju mogućnosti osposobljavanja studenata za brže uključivanje na tržište rada, čulo se na predstavljanju studija.

Riječ je o novom pristupu studiranju, tijekom kojega se izravno surađuje s gospodarstvom. Rezultat je to dugogodišnje suradnje koji se danas ostvaruju, ističe predsjednica Županije gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić. U studijskim programima aktivni su i sami gospodarstvenici, koji su predavači studentima. Među njima su Daniel Vučetić iz nautičke agencije NorthEast i Sandra Gobin iz turističke agencije Uniline.

Na pulskom FET-u mogu se upisati smjerovi Informatički management, Management i poduzetništvo, Turizam, Financijski management, Ekonomija i Marketinško upravljanje. Sve informacije o upisima mogu se naći na internetskoj stranici fet.unipu.hr.

U nastavku poslušajte dekana Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' Roberta Zenzerovića, predsjednicu Županijske gospodarske komore Jasnu Jakiln Majetić, Sanju Gobin iz turističke te Daniela Vučetića iz nautičke agencije.

Robert Zenzerović, dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković'

Jasna Jaklin Majetić, HGK Županijska komora Pula

Sandra Gobin, turistički gospodarski partner FET-a Uniline

Daniel Vučetić, bivši student FET-a a danas partner kao vlasnik nautičke agencije NorthEast

Robert Zenzerović, dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Robert Zenzerović, dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.