Hrvatski radio

Radio Pula

Na groblju Monte Giro za Svi svete i Dušni dan 250 tisuća posjetitelja

31.10.2017.

10:53

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pulskom Gradskom groblju Monte Giro na blagdan Svih svetih i Dušni dan, grobove svojih najmilijih obići će oko 250 tisuća ljudi. Posljednjih se dana užurbano uređuje groblje, a kako se ne bi stvarale gužve organiziran je besplatan javni gradski prijevoz te poseban režim vožnje.

Na pulskom gradskom groblju od jutros gužva. Uređuju se grobovi, čiste spomenici, donosi cvijeće. "Došao sam odati počast mojoj pokojnoj supruzi koja je umrla prije mjesec dana. I da to sad malo počistim". "Ja to uvijek imam uredno, ali ipak danas nešto posebno, jer ipak je to neko slavlje za mrtve".

Djelatnici pulskog groblja već su očistili, nasipali pjeskom i pripremili staze i prilaze grobovima. U pomoć su im stigli i zaposlenici ostalih gradskih tvrtki kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve. Stoga je organiziran besplatan javni gradski prijevoz i na blagdan Svih svetih i Dušni dan. Darko Buršić direktor tvrtke Monte Giro kaže: "Ove su relacije uobičajene. Pulapromet će voziti kao i prošlih godina, ali će građani biti obaviješteni pismeno. Bit će obaviješteni i na tablama tu u samom holu, ali i na fasadi kako će voziti autobusi. Pa bi molio da građani koriste javni gradski prijevozkako se be bi stvarale velike gužve kod samo parkiranja ispred groblja", kaže Darko Buršić.


Besplatan prijevoz, po potrebi, bit će organiziran i do gradskog groblja u Štinjanu. Uz to uveden je i poseban režim prometa prema Monte Giru, a bit će pojačane i policijske kontrole. Na blagdan Svih svetih i na Dušni dan na pulskom groblju, kod velikog križa u 15 sati, bit će služene svete mise.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.