Hrvatski radio

Radio Pula

Na Histriji 52 nova hrvatska proizvoda

05.02.2013.

13:55

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadeseta jubilarna gospodarska izložba hrane i pića Histria 2013. održat će se od četvrtka do subote u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Izložbu organizira pulska Županijska gospodarska komora, a okupit će 190 proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te onih iz turističkog i trgovačkog sektora Hrvatske.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, Histria donosi i mnoge stručne skupove i predavanja.

Gospodarska izložba hrane i pića Histria ove godine obilježava 20. obljetnicu, a od 1994. do danas ustrajalo se na konceptu predstavljanja izvornog hrvatskog proizvoda. Na Histriji svoje proizvode i ponudu zadnjih godina predstavlja 200-tinjak izlagača koji nude kvalitetnu hranu i piće, ali i opremu za turizam i domaćinstva, kaže predsjednica pulske Županijske komore Jasna Jaklin Majetić i dodaje:

'Ono što je posebna kvaliteta izložbe Histria je nastojanje da cijele godine selektiramo nove proizvode koji se u toj godini kreiraju u Hrvatskoji i koji prvi put izlaze na tržite i ove godine imamo 52 nova proizvoda.'

Na ovogodišnjoj Histriji predstavit će se 18 gospodarskih komora, a najviše će izlagača biti iz: Istarske, Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije. Histria tradicionalno donosi i mnoge stručne skupove i predavanja, posebice se ističe sastanak o podizanju kvalitete obiteljskog smještaja u Hrvatskoj.

Histria se otvara u četvrtak u 11 sati, ulaz je besplatan, a izložbu možete razgledati do subote do 17 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.