Hrvatski radio

Radio Pula

Na pulskom FET-u edukacije o pisanju Eu projekata

04.02.2017.

10:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Eu projektom do bespovratnih sredstava" naziv je edukacija koje se provode na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma. Svrha je polaznike naučiti gdje i kako pratiti natječaje za dobivanje europskog novca, kako pravilno pripremiti potrebnu dokumentaciju te pravilno napisati projekte.

Najviše projekata za dobivanje bespovratnih europskih sredstava aplicira se za područje turizma i civilnog sektora. Za ta je područja i raspisano najviše natječaja te je ujedno i najviše novca na raspolaganju. Stoga će se i polaznici edukacija "Eu projektom za dobivanje bespovratnih sredstava" upoznati s time kako pripremiti kvalitetne projekte i za njih dobiti novac, kaže jedna od predavačica edukacije Kristina Rabar.

Mnogo je polaznika već uspješno apliciralo svoje projekte na fondove Europske unije te su dobili novac. Edukacije traju 60 sati, a sastoje se od teorijskog i praktičnog dijela. Ovakvih će edukacija, ističe Kristina Rabar biti još, a na njih se mogu javiti predstavnici civilnog društva, javnih institucija i ustanova, privatnici, ali i oni koji se planiraju profesionalno baviti pisanjem projekata koje će potom aplicirati na fondove Europske unije. 

Putem ovakvih programa educirano je više od 80 osoba iz Istarske i Primorsko goranske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.