Hrvatski radio

Radio Pula

Na račun Uljanika jučer je uplaćeno 7 i pol milijuna kuna

17.01.2019.

12:05

Autor: Mauro Giorgi

foto: Duško Marušić/PIXSELL

foto: Duško Marušić/PIXSELL

Foto: - / -

Na račun Uljanika jučer je uplaćeno 7 i pol milijuna kuna, iz čega su isplaćene plaće za 23 zaposlenika koji su blokirali račun tvrtke na ime neisplaćenih plaća za rujan, listopad i studeni. No, uz njih su isplaćene i zaostale plaće i članovima bivše Uprave Uljanika na čelu s Giannijem Rossandom.

A u sinoćnjem priopćenju Uprave kojeg možete pročitati u prilogu stoji: "Za nekoliko društava Uljanik Grupe s manjim brojem zaposlenika u proteklih nekoliko dana isplaćena je plaća za studeni i to uslijed okolnosti koje nismo u mogućnosti javno komentirati.".
Dodaju i kako sadašnja Uprava čini sve ne bi li osigurala novac za hitnu isplatu plaća svim radnicima Uljanik Grupe te da se vode intenzivni razgovori s potencijalnim investitorima koji dubinski snimaju brodogradilišta. Proces završava sutra, a nakon toga vidjet će se ima li Uljanik Grupa izgleda dobiti vjerodostojna i financijski snažna strateškog partnera za ulazak u restrukturiranje ili tvrtka ide u stečaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.