Hrvatski radio

Radio Pula

Na Svetoj Katarini večeras balet ''Gospoda Glembajevi''

29.06.2018.

10:21

Autor: Petra Neuner Geržinić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Večeras na otoku Svete Katarine u Puli - balet ''Gospoda Glembajevi''. I to - godinu dana otkako je predstava postavljena na daskama zagrebačkog HNK. A sve s humanitarnom notom - za odjel pedijatrije pulske Opće bolnice.

Humanitarni "Glembajevi" u pulskom zaljevu zapravo su rezultat timskog rada. Naime, prostor na otoku Sveta Katarina ponudila je tvrtka Kermas grupa u vlasništvu Danka Končara s pozornicom s tisuću 200 sjedećih mjesta, a to bi moglo značiti 250 tisuća kuna za pulsku pedijatriju. Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić ističe kako će se kupiti tri uređaja, defibrilator, monitor vitalnih funkcija te aparat za snimanje moždane funkcije odnosno za dijagnosticiranje epilepsije, pojasnila je Irena Hrstić

Da bi se nabava tih uređaja mogla i ostvariti pokazuje veliki interes publike, unatoč cijeni od 250 kuna po ulaznici. A radi se doista o velikom spektaklu. Balet zagrebnačkog HNK-a prvi put "Glembajeve" izvodi na otvorenom i to u središtu pulskog zaljeva u bivšem vojnom kompleksu.

Predstava pod zvijezdama počinje u 21 sati i 30 minuta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR