Hrvatski radio

Radio Pula

Nagrada, Grb i Povelja Grada Pule za 2021. godinu

11.03.2021.

19:48

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Gradsko vijeće Grada Pule na 31. Sjednici donijelo je Odluku o dodjeli Nagrade, Grba i Povelje Grada Pule za 2021. godinu. Ovogodišnji dobitnici su Duško Marušić Čiči, Robert Klačar i KUD "Matko Brajša Rašan".

Nagrada Grada Pule za 2021. godinu dodijeljena je fotografu i fotoreporteru Dušku Marušiću Čičiju za, kako se ističe, "vrhunski spoj fotografskog umijeća i zanata kojim ostavlja u naslijeđe bogat fundus fotografija raskošne vizure i ljepote grada, dajući vrijedan doprinos razvoju kulture i ugleda Grada Pule".

Donijeta je Odluka o dodjeli Grba Grada Pule u 2021. godini Robertu Klačaru vrhunskom sportašu Judo kluba „Istarski borac“ iz Pule, sa osvojenom srebrnom medaljom u studenom 2020. godine na Europskom prvenstvu za mlade seniore u kategoriji do 66 kg, čime je, uz ostalo, "dao značajan doprinos razvoju sporta i ugleda Grada Pule".

Povelja Grada Pule za 2021. godinu dodijeljuje se KUD-u "Matko Brajša Rašan" za "70. godišnje kulturno umjetničko stvaralaštvo, izniman doprinos očuvanju identiteta i glazbene baštine istarskog podneblja te promicanje kulture i ugleda Grada Pule".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.