Hrvatski radio

Radio Pula

Nagrada za prevođenje maturantici iz Pazina

05.02.2016.

14:00

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Katarina Zornada, maturantica pazinske Opće gimnazije, dobila je uglednu nagradu za mlade prevoditelje na natjecanju koje organizira Europska komisija. U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je više od tri tisuće srednjoškolaca iz cijele Europe.

Hrvatska u natjecanju "Juvenes translatores" sudjeluje treću godinu zaredom, a u konkurenciji su bila 53 učenika iz 11 škola. Prema kriterijima natjecanja, iz svake države članice je po jedan pobjednik, a ove je godine najbolja bila upravo učenica pazinske Opće gimnazije. Veliko je to priznanje i školi te profesorima, kaže ravnatelj Gimnazije i strukovne škole Pazin Josip Šiklić

Pazinska škola bilježi vrlo dobre rezultate na više područja, a djeca koja žele više trebaju imati mogućnosti za to, kaže ravnatelj. U prilog tome ide i kurikularna reforma koja je u pripremi, jer sustav treba biti prilagođen učenicima, a darovitoj djeci to bi omogućilo odgovarajuće uvjete za brži napredak, zaključuje Josip Šiklić.

Poslušajte tonski prikaz. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.