Hrvatski radio

Radio Pula

Nagrađeni iznajmljivači s najvećim brojem noćenja

04.03.2021.

13:12

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: Općina Medulin/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Turistička zajednica općine Medulin krajem godine bira najbolje iznajmljivače svih mjesta, prema broju noćenja. Nagrade - skulpture Šanpjera, zaštitnog znaka medulinske Turističke zajednice i iznos od 1.500 kuna uručeni su im ispred prostora Turističke zajednice Medulin.

Dean Rade, najbolji je iznajmljivač u Medulinu s ostvarenih 2.199 noćenja, Ante Govorko iz Banjola ostvario je 1.085 noćenja. Najbolji premanturski iznajmljivač je Davor Timarac koji bilježi  u prošloj godini 1.637 noćenja, a Aleksandra Kotnik Ćus s 1.377 noćenja najbolja je u Pješčanoj Uvali. Claudio Zuccon iz Pomera s 719 noćenja, također se našao u prestižnom društvu, kao i Mirela Klimić iz Vinkurana s ostvarenih 826 noćenja, Nizama Curanović iz Valbonaše s 1.659 noćenja i Bojan Mlatac iz Vintijana s ostvarenih 389 noćenja.

Pohvale svim iznajmljivačima u općini Medulin, a sveukupno ih je 2.027, iznio je pozdravljajući nazočne direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori.

- Upravo prošlogodišnju su sezonu na svojim leđima ponijeli  privatni iznajmljivači koji su prvi po broju ostvarenih noćenja u općini - kazao je Crnobori, naglasivši kako je općina Medulin i lani bila treća po broju ostvarenih noćenja u Hrvatskoj iza Vira i Rovinja.

Na području Turističke zajednice općine Medulin u 2020. godini ostvareno 1.461.875, noćenja, što je 53 posto u odnosu na 2019. godinu. Crnobori očekuje da će ovogodišnja sezona biti još izazovnija od lanjske, a TZ će pratiti sva emitivna tržišta i prilagođavat će se svim zahtjevima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.