Hrvatski radio

Radio Pula

Najava manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri

05.11.2015.

14:04

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Otok, geto, azil" središnja je tema ovogodišnjeg 21. Sajma knjige u Istri koji će se održat u Puli od 3. do 13. prosinca. Organizatori su na današnjem predstavljanju u Puli najavili više od stotinu programa među kojima su književne promocije, izložbe, okrugli stolovi, radionice i koncerti.

Književnici, prevoditelji, izdavači, urednici, likovni umjetnici i glazbenici, njih 146-ero stići će u Pulu početkom prosinca na popularnu književnu smotru. Čak 50 autora na sajmu će predstaviti svoje nove knjige, a među uglednim gostima naći će se britanski teoretičar književnosti Terry Eagleton, talijanski pisac i prevoditelj Erry De Luca te njemački autor Joachim Sartorius. Središnja tema 21. Sajma knjige u Istri je "Otok, geto, azil". 

Među brojnim programima tu su Beograd čita, suradnja s festivalom Art & Music, radionice stripa, Book forever namijenjen srednjoškolcima te kino HRT-a s projekcijama dokumentaraca. Bit će otvorene i četiri izložbe, a održat će se i Dan knjižničara. Novi vizualni identitet sajma potpisuje nagrađivani strip crtač i ilustrator Daniel Žeželj.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR