Hrvatski radio

Radio Pula

Najava pojačane kontrole brzine kretanja

27.04.2022.

15:07

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Mup.hr / ustupljena fotografija

Radi smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica te veće sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama, policijski službenici će na području Istre u četvrtak, 28. travnja od 12 do 16 sati, provesti prometnu akciju ''Kontrola brzine kretanja vozila''.

Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 25. travnja 2022. godine u prometnim nesreća poginulo je šest osobe, 22 osobe su teže ozlijeđene, a 133 ih je zadobilo lakše tjelesne ozlijede.


Najviše osoba stradalo je u prometnim nesrećama koje su se dogodile upravo zbog nepropisne ili neprilagođene brzine: poginule su četiri osobe, 13 je zadobila teške, 38 lakše tjelesne ozlijede.


Osim što će pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila, policijski službenici će kontrolirati i vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje.


Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju propisana ograničenja brzine kretanja vozila, kao i da brzinu prilagode stanju i uvjetima na kolniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR