Hrvatski radio

Radio Pula

Najava restukturiranja Uljanik grupe je igrokaz, smatraju u SIKD-u

24.11.2017.

11:21

Autor: Senka Mošnja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najavu restrukturiranja Uljanik grupe i spominjanje strateških partnera u Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije smatraju igrokazom. Tvrde kako sve upućuje na to da će se brodogradnja u Puli ugasiti, a umjesto nje u zaljevu niknuti marine.

U SIKD-u strahuju kako će više od tisuću radnika ostati bez posla te ističu kako njihov sindikat nije uključen u dogovore o toj problematici nego samo Sindikat metalaca, koji ima manje članova u brodogradilištu od njih.

Predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić smatra kako i u Vladi zapravo znaju pravu istinu: "Slušajući povjerenika Sindikata metalaca u 3. maju, gospodina Šoljića, koji je bio i član NO-a i imao sve informacije, zapravo je vidljivo da je informacija izašla iz samog Ministartsva gospodarstva. Prema tome, pametnome dovoljno. Ono što nas kao Sindikat posebno zabrinjava je napuštanje brodogradnje na ovom dijelu. Treba reći istinu. Jer, ako netko mislit napravit nešto drugo, onda to drugo nije kompatibilno s tim", rekao je Bruno Bulić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.