Hrvatski radio

Radio Pula

Najave turoperatora ohrabruju

08.05.2013.

11:33

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička predsezona u Istri u punom je jeku. Nakon većeg dolaska turista za prvosvibanjske praznike, čini se kako će i ostatak predsezone biti dobar. Najave turoperatera su ohrabrujuće, a počeli su i prvi ovosezonski letovi u pulskoj Zračnoj luci koji Istru povezuju s većim europskim odredištima.

Prema najavama turoperatera, i u drugoj polovici svibnja pa do sredine lipnja na Poluotok bi trebali stići mnogobrojni strani turisti. Direktor županijskog TZ-a Denis Ivošević, premda će predsezonske dolaske zbrajati tek sredinom lipnja, očekuje dobar nastavak predsezone.

Dobrom dolasku svakako će pridonijeti novi letovi u pulskoj Zračnoj luci. Među njima su i izravna veza Croatia Airlinesa s Frankfurtom, ali i tri nove zračne linije kompanije Jet 2Com s Leedsom, New Castlom i Glasgowom koje počinju idući tjedan. Direktor Zračne luke Svemir Radmilo očekuje povećanje prometa, ali je u prognozama oprezan.

S ponavljanjem prošlogodišnjih i više nego odličnih turističkih rezultata bili bi zadovoljni u županijskoj Turističkoj zajednici, Udruzi putničkih agencija te u pulskoj Zračnoj luci. Nastavi li se dobra promidžba i nadopuni ponuda, očekivanja bi im se mogla i ispuniti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.