Hrvatski radio

Radio Pula

Najavljen 16. Obrtnički sajam Istre

04.10.2013.

14:52

Autor: Mirjana Širola

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pulskoj će se Karolini od 10. do 13. listopada održati 16. obrtnički sajam Istre. Nastupit će 12 županijskih obrtničkih komora uključujući i Obrtničku komoru Istarske županije.

Predstavit će se 178 izlagača iz Istre i ostalih dijelova Hrvatske te inozemstva. Najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Unatoč recesiji i gospodarskoj krizi na ovogodišnjem se Obrtničkom sajmu Istre u Puli očekuje samo pet izlagača manje nego prošle godine, a čak 60 onih koji sigurno dolaze već je sudjelovalo na prijašnjim sajmovima, rekao je Eros Sorić, tajnik županijske Obrtničke komore.

Partneri sajma ove su godine obrtničke komore pet slovenskih gradova: Izole, Kopra, Pirana, Radovljice i Sežane, pa će se u petak, 11. listopada u 14 sati održati manifestacija Slovenski dan na 16. Obrtničkom sajmu Istre u Puli, najavio je Eros Sorić.

Glavni sponzor Obrtničkog sajma i ove je godine Istarska kreditna banka Umag, domaća banka koja već godinama savjetuje i prati obrtnike u njihovom poslovanju. 

U sklopu 16. obrtničkog sajma u Puli, koji počinje u četvrtak na pulskoj Karolini, održat će se i nekoliko okruglih stolova, a jedna od važnijih tema bit će Brendiranje ekoloških i autohtonih proizvoda obrtnika.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem govori i Miro Dodić, predsjednik Uprave IKB-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.