Hrvatski radio

Radio Pula

Najavljena 27. Vinistra i 12. Svijet Malvazija

03.03.2021.

13:15

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: snimka zaslona/logo

Foto: - / -

U Poreču se u skladu s popuštanjem epidemioloških mjera priprema 27. izdanje manifestacije "Vinistra" koja je planirana za 7. do 9. svibnja. Prethodit će joj ocjenjivanje "Svijet malvazija" koje će se održati 12. put od 12. do 16. travnja.

- Kako ove godine zbog epidemioloških mjera nismo održali tradicionalni En Primeur u Zagrebu, Vinistra će biti izvrsna prigoda da se predstave vina nove berbe, odlične po svim karakteristikama, posebno za crne sorte. Za nas vinare jedina pozitivna strana 2020. bila je iznimna berba. Posljednje dvije godine snažno su pogodile vinski i turistički sektor, pa se jako veselimo ovogodišnjoj manifestaciji, susretu s našim partnerima, kupcima i ljubiteljima istarskih vina - ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara te dodaje kako će lokacija i popratni program ovisiti o epidemiološkim mjerama. 

Tradicionalno, uvertira za Vinistru je međunarodno ocjenjivanje Svijet malvazija koje će se održati u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna. 

- Neformalno svjetsko prvenstvo najpoznatije istarske sorte i ove godine se održava u sklopu trodnevnog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića koje okuplja najpoznatije vinske stručnjake iz Hrvatske i regije. Naravno, sve će biti u skladu s epidemiološkim mjerama jer su nam zdravlje i sigurnost na prvom mjestu. Rezultati ocjenjivanja po običaju javno će se objaviti u sklopu 27. Vinistre - dodaje Benvenuti. 

 

Foto: Danilo Dragosavac/Vinistra/ustupljena fotografija

Foto: Danilo Dragosavac/Vinistra/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.