Hrvatski radio

Radio Pula

Najavljeno obilježavanje blagdana sv. Tome

08.06.2021.

14:19

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u prostorijama pulske Komunalne palače primio je župnika pulske Katedrale uznesenja Blažene Djevice Marije don Rikarda Lekaja i kantautora Bruna Krajcara. Razgovarali su o predstojećem obilježavanju blagdana sv. Tome i zaštitnika Pule, 3. srpnja.

Po prvi puta blagdan sv. Tome prigodno će se proslaviti na središnjem gradskom Trgu Forumu. 

- Drago mi je da nastavljamo tradiciju obilježavanja blagdana svetog Tome, zaštitnika našega grada. Imat ćemo duhovni, a zatim i svjetovni koncert čime šaljemo poruku da svaki građanin ima pravo na nešto za sebe u ovom gradu i da je Grad dužan na taj način funkcionirati. Sretan sam što su i epidemiološke prilike povoljne te ćemo uz ograničenja nakon toliko duge pauze imati jedan lijepi događaj u našoj Puli - rekao je gradonačelnik Filip Zoričić. 

Župnik Katedrale don Rikardo Lekaj najavio je da će na dan svetog Tome svetu misu u  pulskoj Katedrali u 19:00 sati predvoditi nadbiskup Porečke i pulske biskupije msgr Dražen Kutleša. 

- Na taj dan svi su pozvani na svetu misu, svećenici Porečke i pulske biskupije, svi vjernici i ljudi dobre volje. Nakon svete mise, održat će se duhovni koncert po prvi puta na Forumu ispred Gradske palače. Veselimo se da će se, po prvi puta u centru grada ispred Gradske palače, pjesmom širiti radosna vijest da smo svi pozvati živjeti u zajedništvu i ljubavi. Ljubav pobjeđuje svako zlo i predstavlja  most koji stvara zajedništvo - poručio je don Lekaj. 

Poznati pulski i istarski kantautor Bruno Krajcar rekao je kako će se nakon koncerta duhovne glazbe na Forumu, nastaviti s obilježavanjem blagdana svetog Tome koncertom domaćeg, svjetovnog izvođača. 

- Bit će to jedna prigodna urbana priča. Želja nam je da se blagdan svetog Tome i u okolnostima pandemije na što adekvatniji način obilježi u našem gradu - zaključio je Krajcar.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.