Hrvatski radio

Radio Pula

'Naš san njihov osmijeh' uspješno odradili još jednu humanitarnu akciju

08.01.2016.

11:18

Autor: Jadranka Nišević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna udruga 'Naš san njihov osmijeh' uspješno je provela božićnu humanitarnu akciju 'Jedna za druge' koja je trajala od 1. studenog do 31. prosinca prošle godine. Igor Loparić, voditelj Udruge kandidat je za prestižnu titulu 'Ponos Hrvatske'.

Svim malim ljudima koji su napravili veliko djelo Udruga 'Ponos Hrvatske' dodjeljuje godišnja priznanja za hrabrost i humanost. U emisijama Dobro jutro, Hrvatska i Hrvatska uživo te na webu HRT-a pratimo priče priče dosad nepoznatih, hrabrih junaka. Jedan od njih je - Igor Loparić.

Igor Loparić živi kao podstanar s obitelji, a radi u Lučkoj kapetaniji na registraciji plovila. Zvuči to kao tipična priča o životu tridesetogodišnjeg Hrvata, ali Igor uopće nije tipičan. Prije šest godina pokrenuo je vrlo uspješnu humanitarnu udrugu 'Naš san, njihov osmijeh'.

Humanitarna udruga 'Naš san njihov osmijeh' uspješno je provela božićnu humanitarnu akciju 'Jedna za druge' koja je trajala od 1. studenog do 31. prosinca prošle godine. Akcija je održana po principu 'jedan čovjek - jedan proizvod'.

Cilj akcije bio je na način 'jedan čovjek - jedan proizvod', uz pomoć što većeg broja organizacija sudionika (pravnih osoba) prikupiti donacije namirnica i higijenskih sredstava za korisnike Udruge.

U 19 organiziranih aktivnosti tijekom akcije sudjelovalo je 42 volontera koji su odradili 789 volonterskih sati.

U akciji je prikupljeno 3.783,02 kg namirnica u vrijednosti od 57.243,60 kuna, 373,91 litara higijene u vrijednosti od 8,660,04 kune, 10.211 komada vlažnih maramica te 624 komada dječjih pelena.

Sveukupna vrijednost prikupljenih donacija iznosi 78.749,44 kune a akcijom je pomognuto 52 obitelji s 127 članova.

Igor Loparić iz udruge 'Naš san njihov osmijeh' gost je Radio Pule; poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.