Hrvatski radio

Radio Pula

'Naša će starost ovisiti o nama samima'

30.11.2015.

13:16

Autor: Kornelija Benazić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je održana konferencija pod nazivom 'Naša će starost ovisiti o nama samima'. Dio je to europskog projekta E Qualin, kojim se želi kvalitetno upravljati domovima za starije osobe. Na konferenciji su prikazani slovenski modeli dobre europske prakse.

Domovi za starije osobe trebali bi biti svojevrsne mini stambene zajednice u kojima bi se korisnici osjećali kao kod kuće. 

Upravo se takvi životni uvjeti promiču modelom E Qualin. U njega je već pet godina uključen i pulski Dom za starije osobe 'Afredo Štiglić'.

Na konferenciji u Puli, uz slovenske kolege, bili su i istarski ravnatelji i stručni djelatnici domova za starije osobe, te pročelnici za socijalnu skrb istarskih gradova. E Qualin - model je neprestanog obrazovanja kadrova, koji su u suvremenom društvu sve potrebniji. Udio starije populacije u nas je sve veći, pa rastu i potrebe za boravkom u domovima za starije osobe.

Više možete poslušati u nastavku. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć