Hrvatski radio

Radio Pula

Naša zemlja i regija predstavljene u najvećim bavarskim novinama

11.11.2020.

13:50

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/članak

Foto: snimka zaslona/članak

Foto: - / -

"Münchner Merkur" koji se tiska u nakladi većoj od 220.000 primjeraka i izlazi od 1946. godine, objavio je članak o turističkim rezultatima Hrvatske, dok je Istra približena kroz priču o uspjesima naših maslinara.

- Članak je napisala velika obožavateljica naše zemlje Christine Hinkofer, urednica rubrike putovanja u Münchner Merkuru, najvećoj bavarskoj medijskoj kući. Ona nam je već dugi niz godina potpora u promociji Hrvatske. Bavarci su najvjerniji gosti naše zelene regije Istre, a u ovim izazovnim vremenima uspjeh naših maslinara je dodatna promocija od najveće vrijednosti i ponosa. Pozicioniranje Hrvatske u vrhu svjetske ponude maslinovih ulja još je jedna u nizu prednosti Hrvatske u odnosu na naše konkurente na njemačkom tržištu - kaže Nera Miličić, voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu.

Christine Hinkofer ističe kako je ovo bila teška godina za turizam na Mediteranu, da je sezona zbog lockdowna započela prilično kasno, no prenosi i izjavu direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića iz rujna ove godine u kojoj je potvrdio da je Hrvatsku posjetilo gotovo 7 milijuna gostiju. Autorica podsjeća i da je Hrvatsku tijekom 2019. godine posjetilo rekordnih 20.7 milijuna turista. Osvrnula se i na status Istre kao regije s najnižim brojkama zaraženih, ističući da je riječ o zelenoj regiji u crvenoj zoni Europe. 

- Osim po povoljnoj epidemiološkoj slici, Istra je vrlo dobro prepoznata po očuvanoj prirodi, ekološkim imanjima, ali i po maslinovim uljima. Istarski maslinari poput Meneghettija, Ipše i Belića po šesti put uvršteni su u "Flos Olei" svjetski vodič za maslinova ulja, čime su osigurali svoja mjesta u samom svjetskom vrhu, daleko ispred talijanskih, španjolskih i grčkih maslinara - dodaje Hinkofer,  zaključujući kako ove godine u turizmu nije bilo lako, ali da će "zemlja, u kojoj zlato nije samo u bankama,nego raste i na stoljetnim stablima maslina", i ovo prebroditi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.