Hrvatski radio

Radio Pula

Nasilje na internetu - struka o problemu koji je sve češći

19.05.2017.

15:52

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nasilje na internetu, nažalost, sve je češći problem među djecom i mladima. Treba ga rješavati sustavnim stručnim pristupom – čulo se na predavanju o toj temi, što ga je u Puli organizirao Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, uz potporu Ministarstva zdravstva.

O nasilju na internetu treba se najprije informirati, potom razgovarati s djecom prije nego što do problema uopće dođe, kaže Mia Roje, psihologinja u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba koja je o tome govorila u Puli.

Po prijavama nasilja na internetu Savjet za prevenciju ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo pristupa sustavno. To znači da žrtva dobiva podršku kako bi najlakše prošla kroz to teško razdoblje. No, potrebno je osnažiti sve resurse kako bi se mogli baviti tim problemom, kaže Helena Mitrović iz Savjeta za prevenciju ovisnosti.

Za pomoć nije potrebna uputnica, pomoć je besplatna, a adresa je Savjetovalište za prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Predavanje o nasilju na internetu Zavod za javno zdravstvo Istarske županije organzirao je uz potporu Ministarstva zdravstva.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.