Hrvatski radio

Radio Pula

Nastavak radionica Moj-seoski u Istri

10.11.2021.

11:20

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Radionicom u Svetvinčentu započeo je ciklus radionica o seoskom turizmu u Istri koji se ovog tjedna održava u Novigradu (utorak 9. studenoga), Pazinu (srijeda, 10. studenoga) i Labinu (četvrtak, 11. studenoga).

U Svetvinčentu je u ponedjeljak održana prva od četiri dvosatne edukativne radionice u Istarskoj županiji u organizaciji Udruge ruralnog turizma Hrvatske kojoj je prisustvovalo 15 sudionika, uglavnom pružatelja usluga seoskog turizma.

Na radionici se govorilo o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima. U katalog se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirane vinarije, kušaone, izletišta, agroturizme, ruralne objekte za smještaj i slično.

- Izrazito sam zadovoljna radionicom jer su nam na vrlo konkretan način predstavljene teme koje su nam svima od zajedničkog interesa. Udruga ruralnog turizma Hrvatske je jako dobro upoznata s problemima s kojima se suočavamo jer i sama okuplja slična gospodarstva iz cijele Hrvatske. Nadam se da će se naši problemi konačno početi rješavati - istaknula je Aleksandra Pekica, voditeljica Izletišta Pekici nedaleko Svetvinčenta. Dodala je  da će se do kraja godine sigurno upisati u Digitalni katalog kako bi sljedeću turističku sezonu dočekali s boljim uvjetima za digitalnu promociju. 

Radionice se organiziraju u suradnji sa Turističkom zajednicom Istarske županije i Lokalnim akcijskim grupama, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta, a vodi ih Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske.

Zainteresirani sudionici se na radionice mogu prijaviti svojim Lokalnim akcijskim grupama temeljem poziva kojega su zaprimili, ili putem obrasca na web stranici Udruge idemonaselo.hr gdje također mogu dobiti i dodatne informacije o radionicama. 

Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma iz Istre, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama u što većem broju kako bi dobili važne informacije o mogućnostima za besplatnu promociju svojih objekata.

 

Radionica u Svetvinčentu Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Radionica u Svetvinčentu Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.