Hrvatski radio

Radio Pula

Nastavlja se uređenja plaže na Hidrobazi u Puli

19.04.2018.

14:15

Autor: DorinaTikvicki

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Da se Pula sve više okreće turizmu svjedoče i sve veće turističke investicije u najvećem istarskom gradu. Tako kreće još jedna faza uređenja kupališta i plaže na Hidrobazi. Ona je u međuvremenu postala jedna od najatraktivnijih plaža koju posjećuje velik broj građana Pule i okolnih mjesta.

Plaža koju osobito rado posjećuju obitelji s djecom u trećoj će se fazi opremiti igralištima za badminton na pijesku, odbojku, i mali nogomet te postaviti sanitarni čvorovi i tuševi. A poslušale su se i sugestije građana, kaže zamjenik gradonačelnika Robert Cvek. Ističe kako je to učinjeno zbog velikog broja ljudi koji se posebno ljeti tamo okupljaju.

Projekt uređenja Hidrobaze ima ukupno 7 faza, a dosad je uloženo ukupno 9 milijuna kuna. Sami radovi su stajali 8 milijuna kuna a uz to ide i izrada projektne dokumentacije. Grad Pula za uređenje Hidrobaze izdvojio je iz proračuna 6 i pol milijuna kuna, a za ostalo su dobivena bespovratna sredstva Ministarstva turizma temeljem Programa razvoja turističke infrastrukture.

U projekt uređenja krenulo se prije tri godine a kompletno uređenje Hidrobaze, kaže Cvek, moglo bi biti gotovo u idućih pet godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.