Hrvatski radio

Radio Pula

Nastavljen program u sklopu Europskog tjedna kretanja

20.09.2016.

12:40

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli su nastavljene aktivnosti u sklopu obilježavanja Europskog tjedna kretanja u kojem Pula, uz 2 tisuće europskih gradova, sudjeluje već 11. godinu zaredom. Raznovrstan program bit će i sutra, a završnog dana u četvrtak održat će se Dan bez automobila kada će za promet biti zatvoren Lungo Mare.

Na pulskoj Portarati jutros je u skopu Europskog tjedna kretanja bilo mnogo aktivnosti. U organizaciji Društva distrofičara Istre izložena su vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću, a u organizaciji Auto - kluba Pula Rovinj i istarske prometne policije održana je demonstracija sigurne vožnje na dva kotača. Na mini poligonu na žalost, malobrojnim zainteresiranima, pokazalo se kako pravilno voziti bicikli na prometnicama.Na Verudeli se zip lineom moglo prijeći preko Kanjona, a rano jutros organizirano je i pješačenje u suradnji s udrugom Krupp.

Sutra će pak, na Portarati od 10 do podneva biti izložena eko prijevozna sredstva, a u isto vrijeme u krugu Dječjeg vrtića Monte Zaro posađena stabla kao dio obnove zelenog fonda grada. Poslijepodne će pak od 16 i 30 do 19 i 30 biti organizirano besplatno razgledavanje Velikog Brijuna biciklima, uz stručno vodstvo, a polazak broda iz Fažane je u 16 i 45. Besplatan razgled Brijuna organiziran je i u četvrtak poslijepodne zadnjeg dana obilježavanja Europskog tjedna kretanja.

Uz to u četvrtak će za promet biti zatvorena ulica Lungomare od 6 i 30 do 15 i 30 kako bi se prigodno obilježio Dan bez automobila, a u suradnji sa županijskom Udrugom slijepih za slabovidne i slijepe osobe bit će organizirana vožnja na tandem biciklima duž Lungomarea.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.