Hrvatski radio

Radio Pula

National Geographic Hrvatskoj posvećuje cijeli dan

11.08.2021.

10:58

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Na National Geographicu, jednom od najgledanijih svjetskih televizijskih kanala, Hrvatska će se 19. rujna po prvi put svijetu predstaviti kroz tri različite emisije. Zemlja biti prikazana kao top destinacija za sve zaljubljenike u istraživanje, gastronomiju, avanturu i znanost.

Svjetski poznati kuhar Gordon Ramsay je jednu od epizoda treće sezone svoje emisije “Gordon Ramsay: Uncharted” posvetio upravo Hrvatskoj. Pod stručnim vodstvom lokalnog stanovništva i svog domaćina, našeg poznatog kuhara Davida Skoke s kojim je odmjerio kulinarske snage, Ramsay je u Istri ronio, lovio koze i magarce, tragao za tartufima i pripremio nekoliko recepata koristeći lokalne proizvode poput svježih jaja, kozjeg sira i maslinovog ulja.


Svijet će Hrvatsku imati prilike vidjeti i doživjeti i iz ptičje perspektive u emisiji “Europe from above”. Prekrasne i opuštajuće snimke Hrvatske iz zraka obići će svijet i zasigurno napraviti nevjerojatnu i jedinstvenu promociju naše zemlje najljepšim snimkama Stona, Metkovića, bajkovitog Motovuna i Pule.


Isto tako, u popularnoj emisiji “Inside the factory” imat ćemo jedinstvenu priliku zaviriti u trenutačno iznimno zanimljivu tvornicu Rimac automobila tijekom koje će svijet upoznati Hrvatsku kao zemlju znanja i inovacija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.