Hrvatski radio

Radio Pula

Natječaj: Industrijska baština u digitalno doba

08.06.2021.

15:59

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Savez udruga Rojca/ustupljena fotografija

Foto: Savez udruga Rojca/ustupljena fotografija

Foto: - / -

MI+ platforma poziva učenike srednjih škola u Istarskoj županiji da se prijave na umjetnički startup natječaj za audio-vizualne radove u digitalnom formatu na temu “Industrijska baština u digitalno doba” (digitalna fotografija, audio, video, computer art, digitalna grafika...).

Industrijska baština predstavlja raznolike ostatke industrijske kulture koja posjeduje povijesnu, tehnološku, društvenu, kulturnu te znanstvenu vrijednost. Proces industrijalizacije bio je ključni pokretač društveno-ekonomskih promjena kroz gotovo tri stoljeća, dok industrijska arhitektura najbolje pokazuje značaj industrije u kontekstu razvoja i uporabe novih tehnologija kao nosioca tih promjena. Reinterpretiranjem ostataka industrijske kulture uz pomoć suvremenih digitalnih alata industrijskoj baštini daje se i nova, umjetnička vrijednost.

Poziv je namijenjen svim učenicima srednjih škola sa područja Istarske županije

Glasanje: Svi prijavljeni radovi će bit objavljeni na instagram profilu projekta. Publika će putem lajkova izabrati odabir za nagradu publike.

Žiri će odabrati još 5 finalista.

Finalisti: Izabrani autori imati će  mogućnost mentoriranja od strane afirmiranih umjetnika kako bi im se pomoglo u njihovom daljnjem umjetničkom razvoju. Njihovi radovi izlagat će se na putujućoj i online izložbi, kao i na 3 umjetnička festivala/manifestacije u Istarskoj županiji: Media Mediteranea (Pula), GRISIAyouth (Rovinj) i Arterija (Novigrad), te intervju za Kulturistra – portal za kulturu Istarske županije.

Nagrada: Zagarantirana je i novčana nagrada u iznosu od 1.000 kuna za izabrane autore.

Prijava mora sadržavati:

Kratki koncept predloženog rada (maksimalno 1 kartica teksta).

Nakon prijave mailom će se prijavitelju poslati link na google drive  za dostavljanje prijedloga umjetničkog rada u digitalnom formatu

Prijave se podnose na e-mail adresu: lae@pu.t-com.hr,

predmet: Prijava na natječaj “StartArt”

zaključno do 14. lipnja.

O rezultatima će prijavitelji biti obavješteni putem e-maila, najkasnije do 1. srpnja 2021.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.