Hrvatski radio

Radio Pula

Natječaj za remiksiranje suvremene i tradicijske glazbe

18.11.2020.

19:44

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Udruga Metamedij/ustupljena fotografija

Foto: Udruga Metamedij/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Udruga Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za remiksiranje glazbe ‘’Remiks identiteta 6’’. Tema natječaja je dodir suvremenih glazbenih žanrova s tradicijskim napjevima u Istri.

Na natječaj su dobrodošli radovi svih žanrova, a cilj je na što kreativniji i eksperimentalniji način reinterpretirati tradicionalnu glazbu. Stručni žiri u sastavu Koolade, Milan Đurić, Noel Šuran i Marino Jurcan odabrat će dva najbolja rada od kojih će prvi dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kuna, a drugi u iznosu od 500 kuna. Širi izbor najboljih radova objavit će se na zajedničkom albumu.

Natječaj je otvoren svima, a jedini je uvjet korištenje samplova nastalih na prethodnim radionicama Remiks identiteta koji će biti poslani putem e-pošte nakon prijave za sudjelovanje. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na natječaju putem online obrasca. Radovi (remiksevi) se šalju na e-adresu kontakt.radionice@gmail.com s naznakom ‘’Remiks identiteta 6 – prijava na natjecaj’’ do 30 studenog 2020. Za slanje velikih datoteka potrebno je koristiti neke od servisa kao što su WeTransfer i Jumbo mail.

Remiks identiteta glazbeni je projekt udruge Metamedij koji se provodi u sklopu Metamedia Laba i glazbenog community studija Metamusic – kreativnih laboratorija Društvenog centra Rojc, čija je svrha lokalnim umjetnicima omogućiti uvjete za glazbenu produkciju. Projekt nastoji uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe te istražuje mogućnosti komunikacije među društvima, kulturama, tradicijama, povijesnim razdobljima i smjerovima kroz suvremenu glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu sa suvremenom.

Sva dosadašnja izdanja Remiksa identiteta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

11 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR