Hrvatski radio

Radio Pula

Nautičari se umrežavaju kroz ECO-NautiNET projekt

26.07.2019.

14:56

Autor: Tatjana Kaštelan

ECO-NautiNET platforma je aktivna (foto: Dino Stanin/PIXSELL)

ECO-NautiNET platforma je aktivna (foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / -

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula jedinstvenom web platformom objedinjava poduzetnike malog i srednjih poduzeća nautičkog sektora Jadransko-jonske regije. Ovaj projekt realizira se od veljače prošle, do siječnja iduće godine.

Županijska gospodarska komora Pula partner je u projektu ECO-NautiNet koji se realizira iz Fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava u sklopu Interreg Adrion programa.

Pozivamo sve poduzetnike nautičkog sektora da se uključe i koriste višestruke koristi ove platforme, kaže viši stručni suradnik pri HGK Županijskoj gospodarskoj komori Pula Denis Hrelja.

Brojni mali i srednji poduzetnici nautičkog sektora već koriste ovu web platformu, čime su im otvorene nove mogućnosti i zajedničke koristi, sve kako bi ojačali svoju konkurentnost i inovativnost.

Tu su, uz ostalo, tražilice koje daju uvid u proizvode, tehnologije i specijalizirane usluge članova platforme. Potom, modul E-učenje koji omogućava pristup on-line materijalima.

Web platforma malim i srednjim poduzetnicima omogućava međusobno umrežavanje te povezivanje s istraživačkim organizacijama i ostalim institucijama radi informiranja i razmjene znanja i tehnologija unutar nautičkog sektora.

Pri izradi web platforme anketirano je više od 150 poduzetnika iz pet zemalja. Učilo se iz primjera dobre prakse Grčke i Italije, a osposobljeni su i takozvani brokeri koji su na raspolaganju budućim i već registriranim korisnicima.

Vrijednost projekta je 970 tisuća eura. Nositelj projekta je Gospodarska komora Achaia iz Grčke a ostalih šest partnera dolazi iz Albanije, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Web platforma ECO-NautiNet projekta nadograđuje se i mijenja, ovisno o potrebama korisnika, ističu u Županijskoj gospodarskoj komori Pula, a adresa odnosno poveznica je econautinet.fsb.hr.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Nautičari se umrežavaju kroz ECO-NautiNET projekt

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR