Hrvatski radio

Radio Pula

Nebojša Lujanović - gost "Književne večeri u Dnevnom"

06.05.2021.

11:19

Autor: Tomislav Šikić

Nebojša Lujanović (Foto: Savez udruga ROJC-a/ustupljena fotografija

Nebojša Lujanović (Foto: Savez udruga ROJC-a/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Nebojša Lujanović u 20 sati gostuje na petoj "Književnoj večeri u Dnevnom" koju u Dnevnom boravku DC-a Rojc organizira Savez udruga Rojca. Cilj programa je promovirati književnost te pulskoj publici predstaviti najkvalitetniji izbor novijih naslova te mladih autora.

Nebojša Lujanović pisac je i znanstvenik. Autor je pripovjedaka, eseja i književnih recenzija te više od trideset znanstvenih radova. Radovi su mu objavljivani u domaćim i inozemnim književnim i stručnim časopisima. Objavio je romane Stakleno oko (2007.), Godina svinje (2010.), Orgulje iz Waldsassena (2011.), Oblak boje kože (2015.), Južina (2019.) i Maratonac (2020.), zbirku priča S pogrebnom povorkom nizbrdo (2008.), priručnik za kreativno pisanje Autopsija teksta (2016.) te znanstvene knjige Prostor za otpadnike – od ideologije i identiteta do književnog polja (2018.) i U rovovima interpretacija – strategija i tragedija nelegitimnog čitanja (2020.). Vodi radionice kreativnog pisanja; sudjeluje u kulturnom životu organizirajući književne tribine i festivale. Zaposlen je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, gdje u zvanju docenta drži nastavu iz teorije književnosti i kulturalnih studija. 

Publici će predstaviti svoj cjelokupan rad s posebnim naglaskom na romanu Maratonac koji je 2020. godine izdala Fraktura. 

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera. Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici i u programu Radio Rojca. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.