Hrvatski radio

Radio Pula

Nema novooboljelih na poluotoku

24.06.2020.

11:28

Autor: Džana Banić

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Foto: - / -

U Istri danas nema novooboljelih od koronavirusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Svih 50 uzoraka brisa ispitanih unutar 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije negativno je na Covid 19.

Stožer je donio odluku obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju COVID-19 na pojedinim područjima RH i državama u okruženju, a s mogućim nepovoljnim utjecajem na područje Istarske županije, Stožer civilne zaštite Istarske županije tijekom jučerašnjeg dana donio je Odluku kojom se ne dozvoljavaju posjete i izlasci korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u socijalnoj skrbi za domove za starije osobe na području Istarske županije.

Ta je mjera donesena iz razloga što je na području Istarske županije zabilježen veliki broj dolazaka turista iz država Europske unije i država van EU, a pogotovo iz onih u kojima je epidemiološka situacija loša.

Posljednjih dana svjedočimo o nekoliko "uvezenih" slučajeva zaraze virusom COVID-19 iz tih država koji su uspješno sanirani, te je ovakva odluka donijeta u cilju zaštite najranjivije skupine naših sugrađana od mogućeg oboljenja.

Stanje je stabilno i pod kontrolom ali je nužno pridržavanje epidemioloških mjera, posebice na mjestima okupljanja. Stoga će u 13 sati istarski Stožer održati sastanak s predstavnicima tržnih centara, najavio je jutros njegov načelnik Dino Kozlevac:

-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.