Hrvatski radio

Radio Pula

Niže cijene vodnih usluga za pulske poljoprivrednike

15.01.2021.

15:02

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Novom kategorijom cijene vodne usluge javne vodoopskrbe za korisnike priključka za poljoprivredu/navodnjavanje registriranim poljoprivrednicima s 30 kn mjesečno fiksnog dijela osnovne cijene vodne usluge i 11,41 kn varijabilnog dijela, smanjuje se na 15 kn fiksnog i 3,41 kn varijabilnog dijela.

Odnosi se to na obiteljska stambena gospodarstva, samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo, trgovačka društva ili zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te urbane vrtove i javne zelene površine u vlasništvu jedinica lokalne samouprave.  

Gradonačelnik Pule donio je Zaključak o davanju  suglasnosti na  Odluku o cijeni vodne usluge javne vodoopskrbe, nakon što je Savjet potrošača javnih usluga Grada Pule osnovan kao savjetodavno tijelo Gradonačelnika dao pozitivno mišljenje na prijedlog Odluke o cijeni vodne usluge javne vodoopskrbe.

Odluka će se primjenjivati od 1. veljače 2021. godine i uz elaboriranu novu kategoriju cijene vodne usluge za poljoprivrednike, cijene  vodnih usluga za ostale kategorije ostaju iste kao i do sada: korisnici u stambenim prostorima i dalje će plaćati fiksni dio osnovne cijene vodne usluge 15 kuna mjesečno, a varijabilni dio 4,95 kuna po m3, korisnici u poslovnim prostorima fiksni dio 30 kuna mjesečno, a varijabilni dio 11, 41 kunu po m3,  a socijalno ugroženi građani plaćat će fiksni dio cijene 9,00 kuna, a varijabilni dio cijene  2,80 kuna po m3. 

Budući nije došlo do osnivanja jedinstvenog isporučitelja vodnih usluga na uslužnom području, postojeći javni isporučitelji vodnih usluga, u prijelaznom razdoblju, donose odluke o cijeni vodnih usluga temeljem Zakona o vodnim uslugama (članak 109. Zakona o vodnim uslugama).

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.