Hrvatski radio

Radio Pula

Noć muzeja u Muzeju suvremene umjetnosti Istre

27.01.2022.

14:47

Autor: HRT

Noć muzeja 2022.

Noć muzeja 2022.

Foto: MSUI / snimka zaslona

Muzej suvremene umjetnosti Istre u Noći muzeja pripremio je niz digitalnih sadržaja koji će biti dostupni na službenoj Facebook stranici te djelomično i na Instagram profilu i web stranicama ustanove. Posjet uživo bit će omogućen u redovno radno vrijeme Muzeja.

ONLINE PROGRAM


13.00 - 00.00

PREDSTAVLJANJE MSUI VIRTUALNE ŠETNJE

U listopadu 2021. snimljeni su prostori Muzeja s bližom okolicom kako bi u formi virtualne šetnje sadržaj postao dostupan putem digitalnih kanala i omogućio veću vidljivost i prepoznatljivost ustanove i same lokacije. Za one koji nikada nisu bili na našoj adresi ovo je prilika da steknu uvid u muzejski prostor i njegove sadržaje, dok je drugima ovo mogućnost da iznova, ali na drugačiji način, istraže već poznati teren.

Realizacija: VIRTUALNO 360


MSUI KNJIŽNICA - PREDSTAVLJANJE EDUKATIVNOG PRIRUČNIKA "CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI"

Treći priručnik nastao kao rezultat rada Pedagoškog odjela MSUI/MACI posvećen je, kako i sam naslov otkriva, upravo crti kao osnovnom likovnom elementu, ali i crtežu koji predstavlja temelj svim oblicima likovnog stvaralaštva. U praktičnom formatu uz ilustracije, reprodukcije i opise prvi je dio priručnika orijentiran na osnovne pojmove vezane uz crtu i crtež, a u drugom smo se dijelu osvrnuli na uporabu crta ili crteža u suvremenoj umjetnosti kroz predmete iz naših zbirki. Osim u virtualnoj knjižnici, Priručnik možete pronaći i u muzejskoj trgovini po promotivnoj cijeni.


NAGRADNI ONLINE KVIZ

Uključite se u nagradni kviz i odgovorom na pitanja sudjelujte u nagradnoj utrci. Očekuje Vas vrijedan poklon paket u vrijednosti od 500,00 kn sa proizvodima iz muzejske trgovine. Ime dobitnika / dobitnice objavit će u srijedu, 2. veljače 2022.


U PROSTORIMA MUZEJA


10.00 - 19.00

EDUKATIVNA IZLOŽBA "CRTA U SUVREMENOJ UMJETNOSTI"

Riječ je o edukativnoj izložbi koja kroz šest primjera suvremenih umjetničkih djela iz naših zbirki (a koje ćete pronaći u istoimenom priručniku) pokušava približiti pojam crte i crteža posjetiteljima raznih dobnih skupina i različitih predznanja iz područja likovne teorije i prakse. Zastupljeni autori: Egidio Budicin, Boris Bućan, Alem Korkut, Matija Debeljuh i Snježana Ban.


ARTSTAIRS - PRILOG STALNOM POSTAVU

Koncept promjenjivog tipa stalnog postava koji vertikalom zgrade (od suterena do prilaza trećoj etaži) prati kretanja posjetitelja predstavlja direktnu vezu s muzejskim fundusom i budućim stalnim postavom, a čine ga manje izlagačke mikro - cjeline u kojima prevladavaju objekti i instalacije.

Zastupljeni autori: Tomislav Brajnović, Predrag Pavić, Nikolina Ivezić, Snježana Ban, Nikola Ražov, Leo Vukelić, Aleksandar Garbin i Slavica Marin.


MUSEUM SHOP: ART2GO

ART2GO ima za cilj po pristupačnim cijenama na neformalan i praktičan način promovirati, prezentirati suvremenu umjetnost i njene aktere u realnom vremenu i prostoru - svakodnevnici. Ciljevi projekta ključne akcente postavljaju na dostupnosti, širenju informacija i znanja, suradničkoj praksi i novim vidovima implementacije vizualnih i umjetničkih vrijednosti. 


Muzeju će na dan održavanja manifestacije biti otvoren prema uobičajenom zimskom radnom vremenu od 10.00 do 19.00 sati uz obavezu predočenja valjane COVID POTVRDE te protokol dezinfekcije ruku pri ulasku u prostor, obaveznog nošenja zaštitnih maski i držanja fizičkog razmaka od 2 metra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR