Hrvatski radio

Radio Pula

Noć muzeja u Pazinu u dva dijela

29.01.2021.

08:27

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Muzej grada Pazina/ustupljena fotografija

Foto: Muzej grada Pazina/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Ovogodišnja Noć muzeja, ovog petka, 29. siječnja u Muzeju grada Pazina obilježava se u dva dijela: u prvom dijelu Muzej grada Pazina i Etnografski muzej Istre otvoreni su u redovno radno vrijeme uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. Drugi dio održat će se online.

U prvom dijelu Muzej grada Pazina i Etnografski muzej Istre, smješteni u Pazinskom kaštelu, otvoreni su u redovno radno vrijeme uz besplatan ulaz za sve posjetitelje. Osim toga, sva izdanja Muzeja grada Pazina tog dana su na 50% popusta. Posjetitelji mogu razgledati stalne i povremene izložbe oba muzeja, uz naglasak na nedavno otvorenu izložbu "Pišem ti pismo" u Rotondi kaštela.

Drugi dio seli se u digitalnu sferu, gdje će se počevši od 18,00 sati, na web i Facebook stranici Muzeja grada Pazina i na web stranici nocmuzeja.hr posjetitelji moći pogledati digitalno predstavljanje restauriranih predmeta iz fundusa Muzeja. Konzervatorsko-restauratorske zahvate na predmetima proveli su djelatnici iz Odjela za zaštitu arhivskog gradiva, konzervaciju i restauraciju Državnog arhiva u Pazinu. Riječ je o osobnim dokumentima i tiskovinama koje datiraju u 19. i 20. stoljeće te predstavljaju samo dio bogate Zbirke dokumenata, karata, rukopisa i tiskovina Muzeja. Nastavak je ovo uspješne suradnje između Muzeja grada Pazina i Državnog arhiva u Pazinu. Prateći temu ovogodišnje Noći muzeja (Zadaće muzeja u uvjetima kriza) namjera je svim online posjetiteljima približiti značaj očuvanja muzejskih predmeta za generacije koje dolaze upravo kroz konzervaciju i restauraciju istih.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.