Hrvatski radio

Radio Pula

Nova pulska bolnica do ili najkasnije nakon sezone

12.02.2019.

15:55

Autor: Tatjana Kaštelan

Predstavnici bolnice izvijestili o tijeku radova (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Predstavnici bolnice izvijestili o tijeku radova (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Ukoliko sve bude prema planu do ili najkasnije nakon turističke sezone svi bi odjeli mogli biti preseljeni u novu pulsku bolnicu. Bit će to jedna od najsuvremenijih bolnica na ovim prostorima, dok je trenutačno glavni zadatak pronaći radnu snagu – zdravstvene djelatnike kojih uvelike nedostaje.

Peta je godina gradnje nove bolnice u Puli što znači da se kasni jer je plan bio tri godine. Ipak, ona je tu, gradnja je pri kraju a razlozi kašnjenja su opravdani, kaže ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić. Pomicanje rokova zbog financija, odluka o gradnji najsuvremenije bolnice ali i kriza s radnicima u građevinskom sektoru, neki su od razloga.

Zdravstvenog osoblja nedostaje i u Puli; specijalista i medicinskih sestara. Glavna sestra Opće bolnice Pula Irina Pucić ističe kako nam obrazovni sustav trenutačno ne može dati dovoljan broj sestara, dok je radnoj snazi iz drugih krajeva Hrvatske Pula odnsono Istra skupa te se zato ne odlučuju na dolazak.

Dok se intenzivno traže zdravstveni radnici najsuvremenija nova oprema unosi se u operacijske sale. U idealnim uvjetima – početkom ili najkasnije nakon turističke sezone uselit ćemo u nove prostore, kaže ravnateljica nove bolnice Irena Hrstić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.