Hrvatski radio

Radio Pula

Nova pulska bolnica gradi se prema planu

27.01.2017.

15:51

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska bolnica gradi se prema planu, što znači da će Istrani imati novu središnju zdravstvenu ustanovu do kraja 2018. godine. Bit će to, kažu mjerodavni, jedna od najsuvremenijih općih bolnica u regiji.

Proces pregovaranja i planiranja nove bolnice trajao je od davne 2004. godine do 2015. Projekti su sukcesivno dovršeni između 2008. i 2012. godine. A 19. siječnja 2015. obećano je da će Pula dobiti najsuvremeniju bolnicu. Krenulo se u izmjene i dopune projekta. Radovi su počeli u siječnju 2015. Prošle je godine rok produžen jer je projekt dopunjen i krajnji je plan dovršetka gradnje do kraja 2018.

Prema riječima ravnateljice Opće bolnice Pula Irene Hrstić nova bolnica puštat će se u pogon u fazama. Prvo, i već u ovoj godini, to će biti ugradnja magneta i novog velikog 128-slojnog CT-a koje Opća bolnica Pula nikada nije imala.

U zadnjoj fazi, tijekom 2018. godine ide adaptacija aktualne zgrade ginekologije koja će obuhvaćati isključivo stacionarne odjele. Takav je plan, a kako tvrde mjerodavni – on će se ispoštovati.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.