Hrvatski radio

Radio Pula

Nova uprava Uljanika danas u Zagrebu

06.11.2018.

12:51

Autor: Nives Kalebić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

U Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu u tijeku je sastanak resornog ministra i novoizabrane Uprave Uljanika, koja u suradnji s Vladom pokušava osigurati isplatu plaća za rujan. Štrajku brodogradilištu u Puli se nastavlja.

Uprava Uljanika - u Ministarstvu gospodarstva predstavit će svoj plan za restrukturiranje brodogradilišta, koji bi zatim, ako ga Ministarstvo prihvati, trebao biti upućen u Bruxelles. S druge strane, radnici Uljanika i dalje štrajkaju na svojim radnim mjestima. Ako se ne nađe rješenje za isplatu plaća, najavljuju nove akcije.

A nakon jučerašnjeg prosvjednog marša i skupa u središtu grada, radnici 3. maja i dalje su u štrajku iako nisu izašli na ulice. Plaće za rujan nema, a račun brodogradilišta je blokiran već 76. dan. Ne skrivaju ogorčenost jer nisu uključeni u današnje pregovore u Zagrebu iako je riječ o njihovoj sudbini. Kada vide ishod pregovora, odlučit će, kažu što dalje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.