Hrvatski radio

Radio Pula

"Novalja" na brzobrodskoj liniji Pula - Zadar

29.05.2017.

13:30

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu 3. ovoga mjeseca ponovno se nakon dvogodišnje stanke uspostavlja brozobrodska linija Pula - Zadar. Vezu će održavati katamaran "Novalja" riječke "Jadrolinije". Do 30. lipnja plovit će dva put, srijedom i subotom, a u visokoj sezoni pet put na tjedan.

Katamaran "Novalja" kapaciteta je nešto više od 300 osoba. Već je 15 godina u floti "Jadrolinije" no nedavno mu je preuređen putnički salon, kaže predsjednik Uprave, Alan Klanac.

U visokoj sezoni brod će imati pet polazno povratnih putovanja. Do kraja lipnja plovit će dva put na tjedan a u niskoj sezoni, radi održavanja linije koja je odlukom Vlade postala cjelogodišnja, jednom na tjedan, petkom.

Cijena sezonske karte od Pule do Zadra u jednome je smjeru 200 kuna. Izvansezonska cijena bit će 160 kuna a popust za djecu je 50 posto, potvrđuje v.d. ravnatelja Agencije za brodski obalni linijski promet, Paola Vidović.  

"Novalja" će osim Pule i Zadra kao krajnjih odredišta, s nekoliko tjednih izuzetaka pristajati i na sjevernojadranske otoke Unije, Susak, Mali Lošinj, Ilovik, Silbu. 
Iz Pule će isplovljavati ujutro u 7, u Zadar stizati oko 13 a vraćati se istoga dana u 17 sati.

Poslušajte tonski prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.