Hrvatski radio

Radio Pula

Nove avionske linije u pulskoj Zračnoj luci

31.01.2016.

11:27

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Zračnoj luci intenzivno se pripremaju za sezonu a potvrđeno je već i nekoliko novih linija koje će se uvesti od ove godine. Također je dogovoreno više letova tjedno na već postojećima. Prvi let bit će krajem ožujka, za uskrsne blagdane i to iz Londona.

Pregovori između čelnika pulske Zračne luke, Županije i europskih zračnih kompanija urodili su plodom pa će Pula ove godine zračnim putem biti povezana s novim svjetskim turističkim odredištima. Potvrđene su, ističe direktor Zračne luke Svemir Radmilo, nove linije prema Hamburgu, Touloseu, Parizu, Helsinkiju i Bremenu. Prije nekoliko dana potvrđena je i veza sa Stuttgartom, a u idućih mjesec dana moguća je uspostava i nekih novih linija. Uz to u ovoj su godini zadržani i svi prijašnji letovi, kaže Radmilo.

Zahvaljujući postojećim, ali i novim linijama, u pulskoj Zračnoj luci ove godine očekuju da će krajem rujna ispuniti toliko željeni promet od 400 tisuća putnika. Za mjesec dana, ističu u Zračnoj luci, očekuju i završetak treće faze radova na prilagodbi međunardonog odlaznog putničkog terminala Šengenskom režimu prometa. Radovi su vrijedni 4 i pol milijuna kuna i trebali bi biti dovršeni sredinom idućeg mjeseca. Ujedno se radi i na rekonstrukciji kafića u Zračnoj luci, koji će svoju ponudu sa specijalitetima posebno prilagoditi istarskom podneblju.

Više poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.