Hrvatski radio

Radio Pula

Novi aquapark u Istri

09.05.2015.

13:43

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U našoj je zemlji u prva četiri mjeseca ove godine ostvareno osam posto više turističkih dolazaka nego lani, te šest posto više noćenja, a najbolje rezultate bilježi Istra. Turistička ponuda na Poluotoku sve je kvalitetnija, a uskoro će je poboljšati i nova atrakcija - aquapark koji se u Poreču otvara idućeg tjedna i zaposlit će stotinjak novih radnika.

Nakon prošlogodišnjeg otvaranja vodenog parka u Brtonigli, koji bilježi rekordnu posjećenost, još se jedan aquapark otvara u Istri. U Poreču na cesti prema Funtani, vodene atrakcije privući će turiste, ali i domaće stanovništvo, posebno najmlađe. Riječ je o investiciji od 200 milijuna kuna tvrtke u stopostotnom češkom vlasništvu, zahvaljujući kojoj su otvorena i nova radna mjesta, kaže voditeljica odnosa s javnošću investitora Tanja Kocijančić. Aquapark će nuditi mnoge popratne ugostiteljske i turističke sadržaje, te vodene atrakcije, tobogane, bazene, kaže Kocijančić.

Aquapark dnevno može primiti oko 5 tisuća ljudi. Cijena cjelodnevne ulaznice za odrasle je 185, za djecu do 16 godina i studente 145 kuna, a za djecu mlađu od 6 godina i invalide ulaz je besplatan. Obiteljska ulaznica za dvije odrasle osobe i dvoje djece do 15 godina stoji 580 kuna. Poslijepodnevne ulaznice kreću se od 100 do 135 kuna, a one obiteljske stoje 390 kuna.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.