Hrvatski radio

Radio Pula

Novi hostel u Puli

26.05.2013.

13:01

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska turistička ponuda od ove će turističke sezone biti bogatija zahvaljujući novom hostelu koji bi se u Industrijskoj zoni u Šijani trebao otvoriti polovicom lipnja. Hostel će se nalaziti u zgradi nekadašnjeg samačkog hotela Uljanik Standarda koja je preuređena i sada će u njoj biti 24 sobe sa čak 72 ležaja.

Više od dva mjeseca trajalo je preuređenje bivšeg samačkog hotela Uljanik Standarda u hostel koji bi ove turističke sezone trebao primiti prve goste. Objekt je već opremljen te se čeka još samo ishodovanje kategorizacije. Novi pulski hostel nudit će jednostavan oblik smještaja, od ležerno uređenih soba do pristupačnih cijena koje će se kretati od 10 i 15 eura na noć, kaže direktor hostela Puljanin Mauro Albertini.

Ovaj mladi Puljanin iskustvo u turizmu stekao ja na raznim turističkim poslovima koje je radio u Amsterdamu, pa otuda i ideja za uređenje hostela u Puli za što je sam prikupio novac. Ipak, kaže da se planira javiti i na natječaje za pretpristupne fondove Europske unije, ali i za dodjelu bespovratnih sredstva Ministarstva turizma. 

Albertini očekuje već ove turističke sezone dobru popunjenost objekta gdje bi, kaže pretežito trebali boraviti gosti mlađe populacije koji većinom spavaju u hostelima. No namjera je dodaje, hostel popuniti i izvan turističke sezone, a to bi se moglo učiniti, zaključuje, ponudom smještaja za mnogobrojne studente koji studiraju u Puli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.