Hrvatski radio

Radio Pula

Novi objekti sigurnosti plovidbe u akvatoriju Istre

09.01.2017.

16:56

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka PLOVPUT brine o više od tisuću objekata pomorske signalizacije na Jadranu uključujući i istarski akvatorij. Početkom 2016. isporučen im je novi brod betonara zahvaljujući kojem su u protekloj godini uspjeli izgraditi čak 15 novih objekata od kojih dva u priobalju Medulina.

Gradnja novih objekata pomorske signalizacije nastavlja se i u ovoj godini. Planira ih se 13, što će Plovput stajati oko 2 i po milijuna kuna, kaže direktor Darko Meštrović

12 svjetionika duž Jadrana uređeno je i za turistički buking. Interes gostiju je velik, no zbog nedostatka grijanja u većini objekata, takav je odmor zimi moguć jedino na najstarijem i najsjevernijem svjetioniku, Savudriji. Tamo su za prihvat turista uređena četiri apartmana. 

U svih 12 svjetionika preuređenih za turizam u protekloj je godini zabilježeno ukupno pet i po tisuća noćenja ili tisuću više nego godinu ranije. Plovput je u 2016. nagrađen i priznanjem za društveno odgovorno poslovanje u kategoriji javnih poduzeća. 

Poslušajte tonski prilog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.